Read instruction for coronavirus ›

Utvalda fördelar med att välja Ovumia Fertinovas äggbank – the Finnish Egg Bank. Äggdonationsbehandling. Social/proaktiv äggfrysning.

Ovumia Fertinova samordnar the Finnish Egg Bank

Vårt teams främsta mål är att ge dig personlig kundtjänst för att minska stressen under processen och för att hjälpa dig att nå ditt mål om att bilda familj. Eftersom vi inte bara är en fertilitetsklinik utan också en erfaren äggbank (the Finnish Egg Bank), kan du räkna med att din cykel kommer att löpa effektivt: vi håller dig uppdaterad under hela förloppet!

Ovumia Fertinovas systematiska forskning och utveckling ger fantastiska resultat vid fertilitetsbehandlingar med frysta ägg. Tack vare den moderna och innovativa frystekniken och en process som är baserad på ett R&D-investeringsprojekt värde 2 miljoner EUR vid vår enhet i Tammerfors, kan äggbanken användas för fertilitetsbehandlingar precis som i en spermabank. Ovumia Fertinova uppnår samma framgång i dessa behandlingar som i behandlingar med färska ägg.

Äggbanken är en stor hjälp för behandling av ofrivillig kvinnlig infertilitet. Under de senaste åren har hundratals behandlingar med donerade ägg från äggbanken utförts vid Ovumia Fertinova, vilket har resulterat i ett flertal framgångsrika graviditeter. Andelen graviditeter med donerade äggceller är över 55 % från en enda donationscykel.

”Ovumia Fertinova-teamets mångåriga erfarenhet med donerade ägg och Ovumia Fertinovas betydande investering i laboratorieteknik gör det möjligt för oss att uppnå en stor andel positiva resultat med äggbanken”, säger teamledaren vid Ovumia Fertinova, fertilitetsdoktor Kati Pentti. ”Vi är väldigt tacksamma för äggdonatorerna! Under det senaste året har vi fördjupat vår expertis i behandlingar med hjälp av äggbanker. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda behandlingar ännu snabbare än förut till våra kunder som väntat på donerade ägg, samtidigt som vi kan säkerställa fantastiska behandlingsresultat, tack vare äggbanken.”

Fördelarna med Ovumia Fertinovas äggbank är:

  • Äggbanken hjälper till att påskynda befruktningsprocessen eftersom man inte behöver vänta på behandling.
  • Det finns ett brett utbud av ägg.
  • Aktiv och öppen dialog med våra experter för att välja den bästa behandlingen för dig.
  • Användningen av en äggbank gör processen enklare än med färsk donation.
  • Behandlingen baseras helt enkelt på din menstruationscykel. Man behöver inte synkronisera donatorns och mottagarens menstruationscykler.

Våra äggdonatorer är friska, icke-rökande kvinnor mellan 20–35 år med nordiskt – skandinaviskt – utseende (kaukasiskt). Alla donatorer bor i Finland och donerar sina ägg frivilligt för att hjälpa våra mottagande kunder att få barn. Den främsta anledning till donation är altruistisk. Alla donatorer registreras i ett nationellt register så att barnet har möjlighet att ta reda på donatorns identitet efter att hen har fyllt 18. Högst fem familjer får ha barn från samma donator. Många av våra äggdonatorer kommer in för en andra eller tredje donation, men fem gånger rekommenderas inte.

Donatorerna väljs enligt finsk lagstiftning samt europeiska och internationella kvalitetsstandarder. Alla donatorer undersöks för infektionssjukdomar (HIV, HBV, HCV, syfilis, klamydia, gonorré) och genomgår en hälsoundersökning och samtal med terapeut. Personer med kända ärftliga sjukdomar i släkten kommer inte att godkännas. Donatorerna genomgår ägglossningsstimulering för att kroppen ska kunna producera ett stort antal ägg inför behandlingen. Syftet är att tillhandahålla tillräckligt många ägg för en lyckad behandling utan att det är skadligt för donatorn. Enligt finsk lagstiftning registreras ögon-, hår-, och hudfärg och längd. Vår donationskoordinator kommer att hitta den bästa matchningen för dig.

Ovumia Fertinovas fantastiska behandlingsresultat med äggbanken gör det också möjligt att frysa och spara en kvinnas egna könsceller för framtida bruk – vilket kallas social äggfrysning eller proaktiv frysning. Bevarandet av fertilitetspotential är en ökande trend i västvärlden allt eftersom genomsnittsåldern för förstföderskor stiger. Studier har visat att en kvinnas fertilitet minskar kraftigt efter åldern 35–40. Att samla in och frysa kvinnans egna ägg medan hon är ung för en framtida graviditet är redan populärt i till exempel Sverige och USA. Tack vare Ovumia Fertinovas äggbankteknologi är den här tjänsten nu även tillgänglig för kvinnor i Finland.

Vi är den ledande embryodonationskliniken i norra Europa. Vi har hjälpt hundratals människor att utöka deras familjer med hjälp av vår innovativa idé, våra goda förhållanden till mottagare och donatorer samt vår individuella vård. Låt oss hjälpa dig.

Be om mer information om behandlingar med donerade ägg eller om proaktiv frysning vid Ovumia Fertinova:

Päivi Virta

 

Patientkoordinator
Päivi Virta
paivi.virta@ovumia.fi
+358 400 627 507