• sv
    • fi
    • en

Första besök

Du kan boka tid för att träffa en läkare för infertilitet när du är orolig för din fertilitet och det är dags att söka hjälp. På Ovumia får du hjälp av erfarna yrkesmän och tillgång till de senaste metoderna för behandling av infertilitet.

Första besöket

Första besöket är det första besöket på Ovumia. Du kan ansöka om ett första besök som par eller som ensamstående kvinna, dvs. om du planerar att skaffa barn på egen hand.

Du kan också gå på ett första besök om du redan har fått behandling någon annanstans.

Hur ska du förbereda dig inför det första besöket?

Före ditt första besök hoppas vi att du fyller i hälsodeklarationsblanketterna i god tid. På så sätt kan läkaren bekanta sig med din information i förväg och ställa eventuella specifika frågor till dig.

Om du har behandlats någon annanstans är det också bra att ta med dig dina tidigare behandlingsjournaler. Detta gör det möjligt att göra en noggrannare bedömning och planera framtida infertilitetsundersökningar och behandling.

Vad händer vid det första besöket?

Vid det första besöket träffar en läkare som specialiserat sig på behandling av infertilitet och forskning kvinnan eller paret för att genomföra en djupgående intervju. Om paret väntar barn vill vi att båda parter ska komma tillsammans vid det första besöket.

Under intervjun diskuteras noggrant eventuella faktorer som påverkar infertilitet och fertilitet i parets eller kvinnans hälsa och livsstil. Kvinnan genomgår vanligtvis en gynekologisk undersökning och en ultraljudsundersökning.

Vid det första besöket upprättas också en individuell plan för behandling av infertilitet och de nödvändiga testerna planeras, samtidigt som vi också ger inledande information om de olika typerna av infertilitetsbehandling som finns tillgängliga. Vid det första besöket får du information om vår klinik och du får också träffa vår sjuksköterska.

I slutändan är det alltid upp till våra kunder att bestämma vilken typ av behandling de är redo för och vilken tidsram de vill ha. 80-85 % av våra klienter blir hjälpta av våra nuvarande metoder för behandling av infertilitet.

Boka en tid för ett första besök!

 

Boka tid