• sv
    • fi

Avgiftsfri fertilitetsrådgivning

”Sjuksköterskans avgiftsfria fertilitetsrådgivning är avsedd för alla kvinnor och män som är intresserade av sin fertilitet. Det finns ingen åldersgräns för rådgivningen, och önskan om graviditet behöver inte vara aktuell – man kan få sin fertilitet uppskattad när som helst.”

Kostnadsfri fertilitetsrådgivning av sjuksköterska

Du kan komma för att diskutera även om du inte har hittat en lämplig partner ännu eller om du funderar på att få barn som singelkvinna. Fertilitetsrådgivning hjälper också om du är intresserad av att frysa dina egna könsceller för framtida bruk. Fertilitetsrådgivning är mycket viktig när man som kvinna är över 35 år och önskar bli gravid. Genom rådgivning kan graviditetsmöjligheterna optimeras utan behandlingar. Om behandlingar behövs kan de schemaläggas innan fertiliteten har minskat för mycket. Det är värt att söka sig till behandling direkt om man som kvinna är över 35 år och har försökt bli gravid i 6 månader.

Boka tid

Syftet med rådgivningen

Syftet med den fertilitetsrådgivning som sjuksköterskan ger är att ge råd och information om reproduktiv hälsa. Rådgivningen underlättar graviditetsplaneringen och hjälper redan i ett tidigt skede med eventuella problem relaterade till fertilitet. I rådgivningen kan man också diskutera olika former av fertilitetsbehandlingar.

 

Rådgivningens genomförande

På mottagningen eller via distansmottagning ger sjuksköterskan en bedömning av vilka områden som är viktiga att uppmärksamma för att behålla en så bra fertilitet som möjligt. Med sköterskan diskuterar du kring din egen hälsa och faktorer som påverkar din fertilitet så som grundsjukdomar, livsstil, vikt, preventivmedel, menstruationscykeln, tidsanpassning för samlag med mera. Samtalen är alltid konfidentiella.

Fertilitetsrådgivningen kan genomföras antingen på sjuksköterskans mottagning eller via telefonsamtal, båda formerna är kostnadsfria och förpliktigar inte till att köp av tjänster. Avgifter enligt prislistan tas för eventuella prov (till exempel blodprov, test för könssjukdomar, sperma-analys), läkarbesök, recept, konsultation eller ultraljudsundersökningar. Vid mötet med sjuksköterskan kan man boka tid för vidare undersökningar och tjänster.

Du kan boka tid för fertilitetsrådgivning online eller per telefon direkt via kliniken.

Boka tid

Du är välkommen till rådgivningen för att konfidentiellt diskutera din fertilitet och önskan om graviditet. Samtalet med en IVF-sjukskötaren är kostnadsfritt.

 

Boka tid för fertilitetsrådgivning.”