Read instruction for coronavirus ›

Assisterad befruktning med donerade äggceller

Ovumia Fertinova har den längsta erfarenheten av assisterad befruktning med donerade ägg och spermier i hela Finland och Skandinavien samt ett äggdonationsprogram av hög kvalitet. Kliniken har en egen äggbank (The Finnish Egg Bank), en spermabank och ett aktivt äggdonationsprogram med både färska och nedfrysta donerade könsceller. Vi tar emot patienter från hela världen och gör äggdonationen så smidig som möjligt för dem. Äggdonation sker på alla våra kliniker i Helsingfors, Tammerfors och Jyväskylä.

Vill du donera dina ägg eller bli gravid med donerade ägg? Läs mer om äggdonation och assisterad befruktning nedan!

Varför välja oss?

 • Vi har över 25 års erfarenhet av äggdonation.
 • Ingen kö! Vi erbjuder en enkel och snabb process. (Läs mer ↘)
 • Vi har både färska och frysta donerade ägg.
 • Våra donatorer är registrerade och icke-anonyma. (Läs mer ↘)
 • Utmärkta resultat! Över 60 % blir gravida efter första försöket.
 • Personlig service. Din patientkoordinator leder dig genom hela processen.
 • Konkurrenskraftiga priser. (Prislista)

Boka tid eller be om ytterligare information om behandlingar med donerade ägg och embryon:

Päivi Virta

Internationell patientkoordinator
Päivi Virta
paivi.virta@ovumia.fi
+358 400 627 507
fi sv en

Ovumia Fertinova står för 75 % av alla äggdonationsbehandlingar i Finland, inkluderat både finländska och utländska patienter.

Möt våra läkare

Kati Pentti

Kati Pentti
Chefsöverläkare i Tammerfors, M.D., specialist i obstetrik och gynekologi samt reproduktionsmedicin   

Candido Tomás

Candido Tomás
Utvecklingschef, M.D., specialist i obstetrik och gynekologi samt reproduktionsmedicin    

Jarna Moilanen

Jarna Moilanen
Chefsöverläkare i Helsingfors, M.D., specialist i obstetrik och gynekologi samt reproduktionsmedicin    

Mari Sälevaara

Mari Sälevaara
M.D., specialist i obstetrik och gynekologi    

Anna Kivijärvi

Anna Kivijärvi
Chefsöverläkare i Jyväskylä, M.D., specialist i obstetrik och gynekologi  

Sami Onoila

Sami Onoila
M.D., specialist i obstetrik och gynekologi samt perinatologi    

Äggdonationsprocessen för en äggmottagare

 1. Kontakta vår patientkoordinator Päivi Virta. Päivi hjälper dig att boka ett Skype-möte eller ett första besök hos en av våra läkare.
 2. Möt läkaren via Skype eller genom ett besök på vår klinik.
 3. Din personliga patientkoordinator kommer att ge dig ytterligare instruktioner samt vägleda dig genom hela äggdonationsprocessen.
 4. Vår donatorkoordinator matchar dig med den bästa möjliga donatorn. Du har möjlighet att framföra önskemål om vissa egenskaper (t.ex. längd, ögon-, hår- och hudfärg).
 5. I en behandling med frysta ägg förbereds din livmoderslemhinna medicinskt inför embryoöverföringen (vid behandling med färska ägg synkroniseras din cykel med donators). Både förberedelsen och det uppföljande ultraljudet kan genomföras i ditt eget land. Vi tinar upp äggen och befruktar dem med din mans färska eller frysta spermier alternativt donerade spermier (i äggdonationsbehandling med färska ägg måste detta göras samma dag som donatorns ägg hämtas). Efter några dagar kommer vi att göra embryoöverföringen (och frysa alla andra embryon av god kvalitet) eller frysa alla embryon som ska användas senare i en fryst embryoöverföring.
 6. Du kan göra ett graviditetstest 2 veckor efter embryoöverföringen. Chansen att du blir gravid efter första försöket är över 60 %!

Börja äggdonationsprocessen idag! Kontakta vår internationella patientkoordinator för att boka tid:

Päivi Virta

Päivi Virta
paivi.virta@ovumia.fi
+358 400 627 507
fi sv en

 

Kundupplevelser från våra IVF-patienter som använt donatorägg

“Vi är verkligen tacksamma för all hjälp och allt stöd från er som har resulterat i våra två vackra pojkar. Vi kommer utan tvekan att rekommendera Ovumia Fertinova till alla som är i samma situation som vi.”

“Tack för uppmuntran och hopp. Det hjälper mycket att veta att ni alla verkligen, verkligen stödjer oss. Inte bara i egenskap av ett företag utan som människor som bryr sig om andra människor. Det är också anledningen till att vi har hänvisat våra två vänner till er.”

“Tack för en fantastisk mottagning på kliniken. Vi var båda mycket glada och imponerade av den varma och professionella inställning som alla hade mot oss. Vi kommer att sprida detta till andra och rekommendera er klinik till våra vänner.”

“Jag gick till Ovumia Fertinovas klinik, och det var en underbar upplevelse och allt som jag förväntade mig skulle göras blev gjort på ett tillfredsställande sätt. Kliniken är väldigt trevlig, och personalen liksom läkaren var mycket artiga. Jag rekommenderar andra att besöka denna institution eftersom de uppfyllde alla mina förväntningar.”

Vem kan donera ägg i Finland?

Våra äggdonatorer är:

 • noggrant utvalda i enlighet med finländsk lagstiftning och europeiska och internationella kvalitetsstandarder.
  friska, unga kvinnor (mellan 20 och 35 år).
 • testade för infektionssjukdomar.
 • finländska invånare med nordiskt-skandinaviskt utseende (kaukasier).
 • altruistiska, frivilliga och registrerade äggdonatorer.

Våra äggdonatorer är typiska finländska kvinnor som i många fall har en vän eller släkting som har haft svårigheter med att få barn, som har gått igenom assisterad befruktning eller IVF-behandlingar. Våra donatorer är altruistiska och helt frivilliga och de vill hjälpa bara för att de kan. Många av äggdonatorer har vänner som tidigare har donerat och rekommenderat vår klinik till dem.

Äggdonationsprocessen för en äggdonator

Alla som vill donera ägg genomgår testning, och blodprover tas för infektionssjukdomar (HIV, HBV, HCV, syfilis, klamydia, gonorré). I en hälsokontroll utesluts kandidater med låg äggstockskapacitet eller en känd ärftligt sjukdom i familjen. Donatorkandidaterna har också ett samtal med en psykolog eller en terapeut. Det är mycket viktigt för oss att donatorerna verkligen förstår alla aspekter av donationen innan de fattar beslut om att donera. Vi vill inte att någon ska ångra sin donation i efterhand.

Alla donatorer registreras i ett nationellt register, vilket innebär att barnet har möjlighet att få reda på donatorns identitet efter att det har fyllt 18 år. Högst fem familjer kan få barn av samma donator.
Vi tar verkligen väl hand om våra donatorer, och det är därför anledningen till att de flesta av våra donatorer gör en andra eller till och med en tredje donations cykel.

Donatorer genomgår en stimulerande äggstocksbehandling för att producera ett tillräckligt antal ägg för en behandling. Målet är att få flera äggceller att mogna för en framgångsrik behandling, men utan att riskera donatorns hälsa.
I enlighet med den finländska lagstiftningen kan vi betala ut en liten ersättning till donatorer, men den främsta orsaken till donationen är altruistisk – att fylla i någon annans önska att få barn. Våra donatorer vill verkligen frivilligt hjälpa barnlösa att få egna barn.

Våra donatorer vill verkligen hjälpa barnlösa att få egna barn.


Egg donor - Fertility treaments with donated egg at Ovumia Fertility Clinic

Egg donor – Fertility treaments with donated egg at Ovumia Fertility Clinic 

Donatorupplevelser

“Jag har donerat ägg för första gången! Denna känsla är så otrolig att det är svårt att sätta ord på den. På morgonen var jag lite nervös inför äggplockningen, men när jag kom till kliniken lugnade jag ned mig. Behandlingen gjorde lite ont, men det var inte så illa som jag hade trott. Jag kommer definitivt att donera igen!”

“Bra medicinering och vänlig personal gjorde donationen till en positiv upplevelse. Jag är så glad över att få vara delaktig i det viktiga arbetet som ni gör och kunna hjälpa andra att få barn!”

“Jag känner mig otroligt upplivad efter donationen. Jag uppskattar och beundrar ert arbete och ert sätt att bemöta människor. Ni är härliga!”

“Tredje donationen gjord. Jag är verkligen tacksam över att jag en gång började med detta. Personalen har blivit som ett skyddsnät för mig. Jag har alltid behandlats väl här. Tack för det fantastiska arbetet ni gör!”

Vill du prata med oss?

Du är bara några steg från din dröm om att bli en förälder. Om du fortfarande har frågor, tvivel eller funderingar, kan du be om en telefonkonsultation med vår patientkoordinator och diskutera dina möjligheter med henne.

Be om ett telefonsamtal

  Läs mer i vår blogg ›