Infertilitetsbehandlingar med donerade äggceller och embryon

– behandlingar utan väntetid

Varfor välja oss?

 • Över 25 års erfarenhet av äggdonation
 • Ingen kö! En enkel och snabb process (Läs mer)
 • Både färska och frysta donerade ägg tillgängliga
 • Registrerade, icke-anonyma donatorer (Läs mer)
 • Utmärkta resultat! Över 60 % blir gravid med ett först försök
 • Personlig service: din patientkoordinator leder dig genom hela processen
 • Konkurrens kraftiga priser (Prislista)

Boka tid eller få mer information av behandlingar med donerade ägg och donerade embryon:

Päivi Virta

Internationell patientkoordinator
Päivi Virta
paivi.virta@ovumia.fi
+358 400 627 507
fi sv en

 

Ovumia Fertinova har ett äggdonationsprogram (“non-anonymous donor”, “known donor”) av hög kvalitet och kliniken har den längsta erfarenheten av behandlingar med donerade ägg och spermier i Finland och hela Skandinavien. Vi har en egen äggbank (The Finnish Egg Bank), sperm bank och ett aktivt äggdonation program med både färska och nedfrysta donerade könsceller. Vi ta emot patienter från hela världen och gör äggdonation utomlands så lätt som möjligt för dem. Äggdonation sker på alla våra kliniker: i Helsinfors, i Tammerfors och i Jyväskylä.

Ovumia Fertinova gör 75 % av alla behandlingar med donerade äggceller i Finland, åt båda finländska och utländska patienter.

Möt läkaren

Kati Pentti

Kati Pentti
Huvudläkaren i Tammerfors, Dr. Med., Specialist i Obstetrik och Gynekologi och Reproduktionsmedicin
fi sv en

Mari Sälevaara

Mari Sälevaara
Dr. Med., Specialist i Obstetrik och Gynekologi
fi sv en no

Candido Tomás

Candido Tomás
Utvecklingsdirektör, Dr. Med., Specialist i Obstetrik och Gynekologi och Reproduktionsmedicin
fi en es pt

Katriina Johansson

Katriina Johansson
Dr. Med., Specialist i Obstetrik och Gynekologi och Reproduktionsmedicin
fi sv en

Eija Dorbek

Eija Dorbek
Dr. Med., Specialist i Obstetrik och Gynekologi
fi en et ru

Jarna Moilanen

Jarna Moilanen
Huvudläkaren i Helsingfors, Dr. Med., Specialist i Obstetrik och Gynekologi och Reproduktionsmedicin
fi sv en de

 

Äggdonation process för dig

 1. Kontakt vår patient koordinator Päivi Virta. Päivi hjälper dig att boka ett Skype-möte eller ett första besök hos en av våra läkare.
 2. Möt läkaren med Skype eller face to face.
 3. Din personliga patient koordinator kommer att ge dig ytterligare instruktioner och vägleda dig genom hela ägg donations processen.
 4. Vår donator koordinator matchar dig med bästa möjliga donatorn. Du kan önska dig vissa egenskaper (höjd, ögonfärg, hårfärg och hudfärg).
 5. I behandlingen med frysta ägg din endometriet är medicinskt förberedd för embryoöverföring (med färska ägg din cykel är också synkroniserad med donator). Du kan göra detta och uppföljningen ultraljud i ditt eget land. Vi tina up äggen och befrukta dem med din mans färska eller frysta spermier eller använda donerade spermier (i äggdonation behandling med färska ägg detta måste göras på donatorns äggplockning dag). Efter några dagar kommer vi att göra embryots överföring (och frysa alla andra goda embryon) eller frysa alla embryon som skall användas senare i fryst embryo överföring.
 6. Du kan göra graviditets test 2 veckor efter embryo överföringen. Du har över 60 % av chansen att bli gravid med det första försöket!

Börja ägg donations processen idag! Kontakta vår internationella patient koordinator för att boka tid:

Päivi Virta

Päivi Virta
paivi.virta@ovumia.fi
+358 400 627 507
fi sv en

Vem donera ägg i Finland?

Våra ägg donatorer är:

 • Noggrant utvalda med stöd av fertilitetslagen i Finland och europeiska och internationella kvalitetsstandarder.
 • Friska, unga kvinnor (i åldern 20 till 35).
 • Testat för infektions sjukdomar.
 • Finländska invånare med nordiskt-skandinaviskt utseende (kaukasier).
 • Altruistiska och registrerade.
 • Väl omhändertagen. Läs givar upplevelser här.

Våra donatorer är typiska finländska kvinnor som oftast har en vän eller släkting som har haft svårigheter att få barn och gått igenom assisterad befruktning och ivf behandlingar. Våra donatorer är altruistiska och bara vill hjälpa eftersom de kan. Många av dem har haft sina vänner donera och rekommendera vår klinik till dem också.

Ägg donations process för ägg donator

Alla kandidater genomgår olika testning och blodprover tas för infektions sjukdomar (HIV, HBV, HCV, syfilis, klamydia, gonorré). I en hälso kontroll kandidater med låg ovariell kapacitet eller någon känd ärftligt sjukdom i familjen är uteslutet. Donatorn kandidaterna har också en diskussion med en psykolog eller en terapeut. Det är mycket viktigt för oss att donatorn verkligen förstår alla aspekter av donationen innan man fattar beslut om att donera. Vi vill inte att någon ska ångra sin donation efteråt.

Alla donatorer är registrerade i ett nationellt register, så barn som kommer att föddas från dessa behandlingar, har möjlighet att ta reda på donatorns identitet efter fyllt 18 år. Högst fem familjer kan få barn av samma donator.

Vi tar verkligen väl hand om våra donatorer och det är därför de flesta av våra donatorer gör en andra eller till och med en tredje donations cykel.

Donatorer genomgår en ovariell stimulering för att producera ett bra antal ägg för behandling. Målet är att få fler äggceller att mogna för att öka graviditetsprognosen hos mottagaren utan att ändå riskera donatorns hälsa.

Enligt den finländska lagstiftningen får vi betala ut en liten ersättning till donatorer, men den främsta orsaken till donationen är altruistisk.

Våra donatorer vill verkligen hjälpa barnlösa att få egna barn.

Video Thumbnail

Egg donor – Fertility treaments with donated egg at Ovumia Fertility Clinic

 

Donator upplevelser

“Jag donerat ägg för första gången! Denna känsla är så otroligt att det är svårt att sätta ord på. På morgonen var jag lite nervös över ägg plokningen, men när jag kom till kliniken började jag känna mig lugn. Måttet hände lite, men det var inte så illa som jag hade trott. Jag kommer definitivt att donera igen!”

“Bra medicinering och vänlig personal gjorde donationen till en trevlig upplevelse. Jag är så glad att kunna vara delaktig i detta viktiga arbete du gör och och hjälpa människor att få barn!”

“Jag är mycket nöjd efter denna donation. Jag uppskattar och beundrar era arbete och era sätt att stöta på människor. Ni är härlig!”

“Tredje donation gjort. Jag är verkligen tacksam att jag en gång började detta. Personalen har blivit som ett skyddsnät för mig. Jag har alltid behandlats väl här. Tack för det fantastiska arbete du gör!”

Kan vi samtala nu?

Du är bara några steg från din dröm att vara en förälder. Om du fortfarande har några frågor, tvivel eller funderingar, vänligen be om en telefon konsultation med vår patient koordinator och diskutera dina möjligheter med henne.

Be om ett telefonsamtal

Läs också bloggen ›