Sperma-analyysi

Varaa aika

Siemennesteanalyysissa mitataan mm. siemennesteen tilavuus, siittiötiheys, siittiöiden kokonaismäärä, liikkuvuus sekä mahdolliset siittiövasta-aineet. Tutkimuksen tekevät hedelmöityslaboratorion ammattilaiset ja tuloksen lausuu Ovumian hedelmöityshoitolääkäri.

Tutkimusta varten mies antaa siemennestenäytteen rauhallisessa, yksityisessä näytteenantohuoneessa. Suositeltavaa on, että ennen tutkimusta olisi kulunut 1-3 päivää edellisestä siemensyöksystä, jotta tutkimustulos on luotettava. Tutkimuksiin voi tulla ilman lähetettä.

Mikäli näyteenanto ei onnistu tai ei ole mahdollista esim. aiemmasta sterilisaatiosta johtuen, voidaan käyttää TESA menetelmää siittiöiden keräämiseen.

Sperma-analyysista saa tuloksena yksityiskohtaisen lääkärin lausunnon, josta ilmenee tutkittavan näytteen mitta-arvot suhteessa viitearvoihin sekä mahdolliset suositukset jatkotutkimuksiin.

Ajanvaraus on mahdollista tehdä sivuillamme. Saat lisätietoja ja ajan voit varata myös soittamalla Ovumian ajanvaraukseen arkisin klo 8.15-15.00. Tampere puh.  020 747 9310, Helsinki 020 747 9314, Jyväskylä 020 747 9313.

Varaa aika

Siemenneste­tutkimuksen viitearvot (WHO 2010)

Spermogrammin perustutkimuksen kriteeri Viitearvo
Siemennesteen tilavuus ≥ 1,5 ml
Siittiötiheys ≥ 15 miljoonaa / ml
Siittiöiden kokonaismäärä siemensyöksyä kohden ≥ 39 miljoonaa
Siittiöiden liikkuvuus ≥ 40 % liikkuvia siittiöitä (A+B+C %)