Seksuaaliterapia ja -neuvonta

Seksuaalineuvonta ja seksuaaliterapia luottamuksellisesti Ovumiasta. Hoito seksuaalielämän ongelmiin suunnitellaan aina yksilöllisesti.

Seksuaaliterveys

Seksuaalisuus on ihmisen elämän perusvireen antava ja kantava voima. Se on osa ihmisen persoonaa ja erottamattomissa muusta elämästä. Seksuaalisuus on sitä mitä me olemme. Eheä seksuaalisuus on ihmisen kyky olla kontaktissa itseensä ja toiseen omana itsenään ilman pelkoja, turhaa häpeää ja syyllisyyttä.

Seksuaalisuudessa ilmenevät väliaikaiset, pidempiaikaiset tai traumojen aiheuttamat häiriöt heijastuvat useimmiten hyvin voimakkaasti ihmisen seksielämään ja yleiseen tyytyväisyyteen itseään ja/tai kumppaniaan kohtaan. Seksuaalielämän häiriöt voivat ilmetä esim. haluttomuutena, kiihottumisen häiriöinä, orgasmivaikeuksina tai parisuhderistiriitoina. Seksuaaliosuuden kenttä on hyvin herkkää ja se läpäisee kaikki elämän eri tasot. Sen vuoksi seksuaalisuus on sangen häiriöaltis.

Seksuaaliterapia ja -neuvonta

Seksuaaliterapia on yksilö- ja/tai pariterapiaa. Siinä kartoitetaan asiakkaan elämäntilanne, mahdollisen parisuhteen tilanne, asiakkaan ja kumppanin kokema seksuaalielämän ongelma sekä yksilön ja parin voimavarat. Seksuaaliterapiassa katsotaan häiriön/oireen taakse ja pyritään käsittelemään oireen synnyttäviä tekijöitä. Siinä käytetään erilaisia lähestymistapoja asiakkaan tilanteesta riippuen. Seksuaaliterapia perustuu keskusteluun. Lisäksi voidaan käyttää esim. Seksuaaliterapian tarkoituksena on auttaa erilaisten seksuaalisuutta käsittelevien pulmien ratkomisessa.

Seksuaaliterapia on matka omaan seksuaalisuuteen ja sen ymmärtämiseen sekä luovaan seksuaaliseen kokemukseen ja tunteeseen.

Tärkeää on kuulla, että muillakin samassa tilanteessa olevilla voi olla samanlaisia ongelmia, tunteita ja käyttäytymistä. Joten ota rohkeasti yhteyttä, usein jo muutama tapaaminen riittää.

Soita ja varaa aika seksuaaliterapiaan:

Ovumia Helsinki 020 747 9314
Ovumia Tampere 020 747 9310
Ovumia Jyväskylä 020 747 9313
Ovumia Kuopio 017 263 1700

Nettiajanvaraus ›

Asian­tuntijamme

Eeva-Liisa
Sirviö

Kätilö, IVF-hoitaja, seksuaaliterapeutti (NACS)
Helsinki

   

Anu
Hytönen

Seksuaaliterapeutti, erityistaso (NACS). Mielenterveys-, trauma- ja kriisityön kl. erikoistunut osaaja, kätilö
Kuopio

  

Sami
Onoila

LL, naistentautien ja synnytysten sekä perinatologian erikoislääkäri, seksuaaliterapeutti (NACS)
Tampere

    

Riitta
Luhtio

Psykoterapeutti, kätilö, seksuaalineuvoja
Helsinki

   

Anu
Jylhä

Psykoterapeutti, paripsykoterapeutti, erityistason perheterapeutti, seksuaalineuvoja
Tampere