• fi
    • sv
    • en
    • de

Psykologi­palvelut

Varaa aika

Tahaton lapsettomuus on monelle henkisesti raskasta. Se vaikuttaa kokonaisvaltaisesti elämään: työhön, harrastuksiin, parisuhteeseen ja muihin sosiaalisiin suhteisiin. Hedelmöityshoidot saattavat lisätä stressiä, minkä vuoksi henkinen tuki on erityisen tärkeää.

Hedelmöityshoidot tähtäävät siihen, että toivottu raskaus alkaisi mahdollisimman vaivattomasti ja turvallisesti. Tahattoman lapsettomuuden laadukas hoito on kuitenkin muutakin kuin lääketiedettä, tutkimuksia ja toimenpiteitä. Meillä asiakkaat huomioidaan yksilöinä, joilla on monenlaisia toiveita ja tarpeita.

Psykologimme kanssa keskustelu auttaa sinua jaksamaan vaativan elämänvaiheen läpi

Vastaanotolla saat tilaa ja aikaa käsitellä lapsettomuuteen liittyviä tunteitasi. Psykologikäynnit tuovat helpotusta myös, jos lapsettomuus koettelee parisuhdettasi. Usein jo pelkästään ulkopuolisen ammattihenkilön läsnäolo helpottaa parin kommunikointia ja selkiyttää tilannetta.

Psykologin kanssa voit myös käydä läpi elämäntapojasi ja ajattelumallejasi ja selvittää, kuinka pystyt ylläpitämään henkistä jaksamistasi mahdollisimman tehokkaasti. Halutessasi opit myös rentoutumista ja muita stressinhallintamenetelmiä, joiden avulla arjen hallinta sujuu paremmin.

Psykologimme tarjoaa palveluita myös muille kuin lapsettomuus­klinikan asiakkaille

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli kaipaat apua parisuhteen, perheen, perhesuunnittelun tai seksuaalisuuden kysymyksissä. Lisätietoa Ovumia Perheklinikan sivuilla, perheklinikka.fi.

Varaa aika

Seksuaaliterapia

Seksuaalisuus on ihmisen elämän perusvireen antava ja kantava voima. Se on osa ihmisen persoonaa ja erottamattomissa muusta elämästä. Seksuaalisuus on sitä mitä me olemme. Eheä seksuaalisuus on ihmisen kyky olla kontaktissa itseensä ja toiseen omana itsenään ilman pelkoja, turhaa häpeää ja syyllisyyttä.

Seksuaalisuudessa ilmenevät väliaikaiset, pidempiaikaiset tai traumojen aiheuttamat häiriöt heijastuvat useimmiten hyvin voimakkaasti ihmisen seksielämään ja yleiseen tyytyväisyyteen itseään ja/tai kumppaniaan kohtaan. Seksuaalielämän häiriöt voivat ilmetä esim. haluttomuutena, kiihottumisen häiriöinä, orgasmivaikeuksina tai parisuhderistiriitoina. Seksuaaliosuuden kenttä on hyvin herkkää ja se läpäisee kaikki elämän eri tasot. Sen vuoksi seksuaalisuus on sangen häiriöaltis.

Seksuaaliterapia on yksilö- ja/tai pariterapiaa. Siinä kartoitetaan asiakkaan elämäntilanne, mahdollisen parisuhteen tilanne, asiakkaan ja kumppanin kokema seksuaalielämän ongelma sekä yksilön ja parin voimavarat. Seksuaaliterapiassa katsotaan häiriön/oireen taakse ja pyritään käsittelemään oireen synnyttäviä tekijöitä. Siinä käytetään erilaisia lähestymistapoja asiakkaan tilanteesta riippuen. Seksuaaliterapia perustuu keskusteluun. Lisäksi voidaan käyttää esim. mielikuvaharjoituksia, kehonhahmotusharjoituksia ja rentoutusharjoituksia.

Seksuaaliterapia on matka omaan seksuaalisuuteen ja sen ymmärtämiseen sekä luovaan seksuaaliseen kokemukseen ja tunteeseen.

Tärkeää on kuulla, että muillakin samassa tilanteessa olevilla voi olla samanlaisia ongelmia, tunteita ja käyttäytymistä. Joten ota rohkeasti yhteyttä, usein jo muutama tapaaminen riittää.

Eeva-Liisa Sirviö

Eeva-Liisa Sirviö
Ovumia Helsinki
eeva-liisa.sirvio@ovumia.fi

Asian­tuntijamme

Riitta
Luhtio

Psykoterapeutti, kätilö, seksuaalineuvoja
Helsinki

   

Anne
Hellsten

Psykoterapeutti, perhe- ja paripsykoterapeutti
Tampere

 

Anu
Jylhä

Psykoterapeutti, paripsykoterapeutti, erityistason perheterapeutti, seksuaalineuvoja
Tampere