• fi
    • en

Munasolujen luovutus: kokemuksia

Kysy lisää

Ovumian klinikoilla on pitkät perinteet lahjamunasoluhoitojen toteuttamisessa. Olemme tehneet munasolujenluovutushoitoja jo yli 20 vuoden ajan. Luovutettu munasolu on vastaanottajalleen aina kallisarvoinen lahja: se on mahdollisuus uuteen elämään.

Monen vastaanottajan kohdalla luovutettu munasolu on ainoa mahdollisuus tulla äidiksi. Kyseessä on siis todella merkittävä asia ja jokainen munasolujenluovuttaja on meidän näkökulmastamme suuri sankari, joka ansaitsee vain parasta!

Haluamme pitää luovuttajistamme hyvää huolta ja tämän vuoksi jokainen munasolujenluovuttaja saa oman henkilökohtaisen kätilön, joka huolehtii luovuttajan hyvinvoinnista ja on tämän tukena koko luovutusprosessin ajan. Klinikalle on turvallista tulla, kun oma, tuttu hoitaja on vastassa ja huolehtii, että kaikki sujuu hyvin. Tiedämme, että hoidamme luovuttajia hyvin, sillä saamme jatkuvasti positiivista palautetta munasolujenlahjoittajilta. Moni haluaa tulla luovuttamaan munasolujaan uudelleen ja lähes kaikki heistä suosittelevat munasolujen luovuttamista klinikoillamme myös ystävilleen. Suurin osa uusista munasolujenluovuttajista kertookin kuulleensa asiasta ystävältään. Se merkitsee meille paljon.

Lue lisää munasolujen lahjoittamisesta ja täytä esitietolomake, tai kysy lisää munasolujen lahjoittamisesta kätilöiltämme:

Hanna Haapanen

Ovumia Helsinki
Hanna Haapanen
050 412 7297
hanna.haapanen@ovumia.fi

Ninni Wäre

Ovumia Tampere
Ninni Wäre
045 604 8474
ninni.ware@ovumia.fi

 

 

Ovumia Jyväskylä
Mari Laine
040 7484068
mari.laine@ovumia.fi

Millaisia kokemuksia lahjoittajillamme on munasolujen luovuttamisesta?

Meillä on klinikoillamme käytössä pienet vihkot, joihin munasolujenluovuttajat (ja myös asiakkaat) saavat halutessaan kirjoittaa kokemuksistaan. Nämä vihkot ovat ahkerassa käytössä ja niihin kirjoitettujen palautteiden kautta meillä on hyvä käsitys siitä, millaisia munasolujenluovutuskokemuksia lahjoittajillamme on. Palautteissa korostuvat nämä asiat:

  • Kokemus turvallisesta ja hyvästä hoidosta.
  • Mukava, ammattitaitoinen henkilökunta.
  • Ystävällinen ja rento ilmapiiri klinikalla.
  • Hyvä kivunlievitys toimenpiteen aikana.
  • Moni kertoo jännittäneensä toimenpidettä turhaan.

Meistä sanottua

“Luovutus itse meni 1000 kertaa helpommin kuin ajattelin, ei edes sattunut. Hyvät, huolehtivat hoitajat ja ammattitaitoinen lääkäri. Voisin tulla toisenkin kerran!”

“Kolmas luovutus takana, olo on mahtava, vaikka tämä kerta oli hieman kivuliaampi. Toivottavasti vastaanottajalla on hyvä onni munasolujen kanssa ja saa pienen ihmeensä tähän maailmaan.”

“Ensimmäinen luovutus takana ja pois lähden yhtä kokemusta rikkaampana! Ihanaa päästä auttamaan tulevia vanhempia toteuttamaan perheunelmansa. Luovutus /pistot /punktio sujuivat hyvin, vaikka ei lempiasioiksi muodostuneetkaan. Kiitos hyvälle ja ihanalle henkilökunnalle.”

“Neljäs luovutuskertani ja taas onnistunut hyvin. Tänne on mukava tulla, henkilökunta erittäin mukavaa. Tekevät olon turvalliseksi ja pitävät koko prosessin ajan huolen. Jatketaan tärkeää työtä.”

“Ensimmäinen luovutus takana ja tosi hyvä fiilis. Toimenpide ei ollut kauhean kivulias ja sen jälkeiset mahakivut loppuivat pian. Kiitos ihana henkilökunta: olette jaksaneet aina muistuttaa, kuinka hienossa asiassa olen mukana. Toivottavasti munasoluilleni löytyy ihanat vanhemmat.”

“Täällä jo toista kertaa. Henkilökunnalle täydet pisteet. Nyt jännitetään, saadaanko soluillani tehtyä jonkun toiveista totta.”

“Kolmas luovutus takana ja kaikki sujui upeasti. Kerta toisensa jälkeen henkilökunta pitää hienosti huolta. Kiitos omalta osaltani kaikesta ja toivottavasti lahjoitukseni tuottaa tulosta.”

“Ensimmäinen luovutus tänään, ja minulla oli kyllä tosi hauska aamupäivä! Jännitti vähän, mutta sillä lailla hyvällä tavalla. Varsinkin näiden kokemusten lukeminen lievitti jännitystä entisestään. Toimenpide oli nopea, mutta kipu erilaista mitä kuvittelin. Haluan vielä kiittää ihanaa henkilökuntaa. Heidän takiaan odotin innolla, että milloin tänne pääsee seuraavan kerran. Ihanaa oli myös tekstiviesti äidiltä juuri ennen toimenpidettä: “Oonko muistanut sanoa, tosi hienoa, että luovutat munasoluja, mikä voisi olla hienompaa kuin mahdollisuus uuteen elämään!” Kiitos.”

“Ensimmäistä kertaa luovuttamassa – koko kokemus on ollut hirveän positiivinen! Sinä, joka luet tätä ennen punktiota: ei kannata jännittää, ei satu. Kiitos, kun annatte mahdollisuuden auttaa. Tulen varmasti uudelleen!”

“Ensimmäinen luovutus takana. Kokemus oli todella positiivinen: kivuton, helppo ja upea henkilökunta tuki koko ajan. Toivon suuresti, että vastaanottaja saa nyt apua ja ihanan, terveen lapsen. Kiitos Ovumian henkilökunta: teitte olostani välitetyn ja arvostetun, sekä teitte aivan mahtavaa työtä.”

“Toinen luovutuskerta meni paremmin kuin eka, ja tulen mielelläni uudelleen! Ihanan henkilökunnan ammattitaitoon voi luottaa rauhallisin mielin.”

“Kiitos ihanalle henkilökunnalle, kun teitte kokemuksesta turvallisen ja miellyttävän. Toivottavasti tästä koituu jollekin vielä suuri ilo.”

“Ensimmäinen luovutuskerta takana, eikä jää viimeiseksi! Iso kiitos henkilökunnalle neuvoista ja huolenpidosta. Olette ihania! Klinikalle on mukava tulla, ilmapiiri on rento ja kaikkiin kysymyksiin on saanut vastaukset, vaikka useamman kerran olisinkin joutunut kysymään. Jatkakaa teidän upeaa työtä!”

“Toista kertaa täällä. Henkilökunta yhtä ihana kuin viimeksikin. Äitiys on niin suuri juttu, että jos voin jotain toista auttaa sen kokemaan, niin haluan auttaa.”

“Klinikalle on mukava ja helppo tulla, ilmapiiri on rento ja kaikkiin kysymyksiin on aina saanut vastauksen. Toivottavasti luovuttamistani munasoluista on jollekin iso ilo ja kuulen iloisia vauvauutisia myöhemmin. Sitä odotellessa, jatkakaa teidän upeaa työtänne. Kiitos.”

Anna sinäkin elämän lahja ja tule munasolujen luovuttajaksi

Apuasi tarvitaan. Täytä munasolujen luovuttajan haastattelulomake, niin otamme sinuun yhteyttä!

Täytä lomake