Munasolujen lahjoittaminen

Tule Ovumia Fertinovaan munasolujen lahjoittajaksi ja anna mahdollisuus uuteen elämään!

Lahjoitetuilla munasoluilla voidaan auttaa pariskuntia, jotka eivät ole onnistuneet saamaan lasta omilla sukusoluillaan. Monet näistä pariskunnista ovat läpikäyneet useita psyykkisesti ja fyysisesti raskaita lapsettomuushoitoja, ilman toivottua tulosta.

Ilman lahjoitettuja munasoluja on epätodennäköistä, että näillä pariskunnilla olisi koskaan mahdollisuutta saada kauan kaipaamaansa omaa vauvaa. Haluatko sinä auttaa heitä tämän unelman toteuttamisessa? Jos kiinnostuit, kysy lisää Tampereelta kätilö Ninni Wäreeltä puh. 045 604 8474, Helsingistä kätilö Hanna Haapaselta puh.  050 412 7297 tai Jyväskylästä kätilö Hanna Pajulta puh. 040 647 5946 . Voit myös lähettää yhteystietosi info@ovumia.fi, info.helsinki@fertinova.fi tai info.jyvaskyla@fertinova.fi,  niin otamme Sinuun yhteyttä.

Video Thumbnail

Munasolulahjoitus ja hedelmöityshoidot – Lahjoittajan tarina

Voisinko minä olla munasolujen lahjoittaja?

Voit, jos olet terve 20–35 -vuotias eikä suvussasi ole periytyviä sairauksia. Haluat auttaa ja antaa mahdollisuuden omaan lapseen tuntemattomalle vastaanottajalle. Lahjoitetuista munasoluista on pula.

Kuka tarvitsee lahjoitettuja munasoluja?

Lahjoitettuja munasoluja tarvitaan silloin, kun omia munasoluja ei ole tai ne ovat niin heikkolaatuisia, ettei raskaus ole onnistunut useista yrityksistä huolimatta.

Nykyisin Suomessa tehdään vuosittain yli 700 hoitoa lahjoitetuilla munasoluilla, mutta tarvetta olisi enemmän. Hoitojen määrää rajoittaa lahjoitettujen munasolujen saatavuus.

Enimmäkseen luovutushoitoja tehdään lapsettomille suomalaisille, pohjoismaisille tai muille eurooppalaisille pariskunnille. Joskus luovutettuja munasoluja tarvitseva pari löytää luovuttajan omasta lähipiiristään, mutta useimmiten käytetään ulkopuolista lahjoittajaa.

Mitä tapahtuu hoidon aikana?

Ennen lahjoittajaksi hyväksymistä tapaat hoitajan, lääkäri tekee terveystarkastuksen ja psykologi antaa neuvontaa. Verikokeilla poissuljetaan tarttuvat taudit, kuten esimerkiksi hepatiitit ja HIV. Kaikki neuvonta, tutkimukset ja vastaanottokäynnit ovat ilmaisia ja maksamme hedelmöityshoitolain mukaisen korvauksen.

Luovuttajan munasolut kypsytetään koeputkihedelmöityksestä (IVF) tutulla hormonihoidolla. Luovuttajan kypsät munasolut kerätään ja pakastetaan Ovumia Fertinovan munasolupankkiin (The Finnish Egg Bank). Yleensä sopiva ja lahjoituksestasi kiitollinen vastaanottaja löytyy 2-4 kk:n kuluessa munasolujen pakastuksesta.

Munasolujen lahjoittaminen

“Luovutuksesta jäi hyvä mieli ja asiat hoituivat Ovumiassa sujuvasti.” Munasolulahjoittajan kokemus

Liittyykö hoitoon sivuvaikutuksia tai riskejä?

Suurimmalla osalla naisista munasolujen kypsyttäminen ja keräys sujuvat ongelmitta. Pieni osa naisista saa hormonihoitoon liittyen lieviä sivuvaikutuksia. Munasolukeräyksen aikana annetaan suonensisäistä lääkitystä, joka minimoi kivun ja rentouttaa. Munasolukeräykseen liittyy vähäinen komplikaatioiden mahdollisuus. Näistä kerrotaan tarkemmin lääkärin vastaanotolla.

Mitä laki sanoo?

Luovuttaja jää vastaanottavalle pariskunnalle tuntemattomaksi. Ainoastaan ulkoiset ominaisuudet kuten pituus, silmien ja hiusten väri sekä etninen tausta kerrotaan.

Voimassa olevan hedelmöityshoitolain mukaan jokainen sukusolujen luovuttaja kirjataan viranomaisrekisteriin, jotta luovutetuista sukusoluista mahdollisesti syntynyt lapsi voi 18 vuotta täytettyään saada Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastosta tiedon luovuttajan henkilöllisyydestä. Sukusoluja luovuttaneella ei kuitenkaan ole mitään oikeuksia tai velvollisuuksia suhteessa lapseen.

Kuinka monta kertaa voin luovuttaa munasolujani?

Saman luovuttajan sukusoluilla voidaan hankkia lapsia korkeintaan viiteen eri perheeseen. Jokainen luovutuskerta arvioidaan aina erikseen.

Voiko lahjoituksen perua?

Lahjoituksen voi perua milloin tahansa ilman erillistä selvitystä ennen alkionsiirtoa. Joskus hoito voidaan joutua keskeyttämään tai peruuttamaan lääketieteellisestä syystä johtuen.

Millaisen korvauksen saan munasolujen lahjoituksesta?

Tärkein syy luovuttaa munasoluja on auttamisen halu. Paras mahdollinen palkkio on uusi elämä.

Hedelmöityshoidoista annetun lain perusteella Sinulle kuitenkin korvataan luovutuksesta aiheutuneet kustannukset sekä epämukavuuskorvaus.

Miten hoidot onnistuvat?

Lahjoitetuilla munasoluilla tehtyjen hoitojen tulokset ovat hyviä. Jo yhden hoidon jälkeen 55–60% vastaanottajista tulee raskaaksi. Kokonaisuudessaan yli 80% lahjoitetun munasolun saaneista pariskunnista saa toivomansa lapsen.

Ovumia Fertinovan ammattilaiset auttavat ja vastaavat kysymyksiisi

Ovumia Fertinovan kokeneet erikoislääkärit, psykologit ja hoitajat vastaavat lapsettomuushoidoista ja sukusolujen (munasolut tai siittiöt) lahjoitusohjelmasta tiiviissä yhteistyössä laboratoriohenkilökunnan kanssa.

Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää munasolujen lahjoittamisesta: Tampere kätilö Ninni Wäre 045 604 8474 tai info@ovumia.fi, Helsinki kätilö Hanna Haapanen puh 050 412 7297 tai info.helsinki@fertinova.fi,  Jyväskylä kätilö Hanna Paju puh. 040 647 5946 tai info.jyvaskyla@fertinova.fi.

Ovumia Fertinova Lahjoittajat Instagram:

Instagram  ovumiafertinova

  • Huomio Metropolia ammattikorkeakoulu! Kätilömme Hanna tavattavissa tänään❤️ Käyhän moikkaamassa😉
  • Roosa nauha-keräys. Me osallistumme. Osallistu sinäkin.❤️ Voit lahjoittaa keräyssivullamme oma.syopasaatio.fi/9443 tai tukea keräystä ostamalla oman Roosa nauhan. ❤️
  • Hyvää Vauvan päivää! Ovumia Fertinovassa teemme töitä sen eteen, että joka päivä voisi olla Vauvan päivä mahdollisimman monelle❤️
  • Lahjoittajailta. TÄNÄÄN. Tampereen klinikalla. Tule kuulemaan lisää sukusolujen lahjoittamisesta! Nähdään klo 18!💙💙💙