Lue tiedote koronaviruksesta ›

Hedelmöitys­hoidot
naispareille

Miksi Ovumia Fertinova?

 • Ei jonotusaikaa! Meille pääset hoitoon nopeasti!
 • Yli 25 vuoden kokemus lapsettomuushoidoista naispareille.
 • Hoidot luovutetuilla siittiöillä ja tarvittaessa myös munasoluilla (täysdonaatio).
 • Laadukkaat laboratoriot ja hyvät tulokset.
 • Oma rekisteröityjen lahjoittajien spermapankki ja munasolupankki.
 • Mahdollisuus tilata rekisteröityjen lahjoittajien spermaa myös European Sperm Bankista.
 • Hoidot naispareille aina 46-vuotiaaksi asti.

Varaa aika ensikäynnille

Meillä Ovumia Fertinovassa on pitkät perinteet naisparien hedelmöityshoidoista. Olemme hoitaneet naispareja jo vuodesta 1993 lähtien. Sopiva hoito suunnitellaan ensikäynnillä lääkärin vastaanotolla. Lähetettä tai aiempia tutkimuksia ei tarvita, pelkkä ajanvaraus riittää. Lämpimästi tervetuloa!

Naisparin hoitopolku Ovumia Fertinovassa

 • Ensikäyntiajanvaraus nettiajanvarauksemme kautta tai puhelimitse.
 • Lääkärin ensikäynti: kartoitetaan tilanteenne, tehdään gynekologinen ultraäänitutkimus. Lääkäri määrää verikokeita tai muita tutkimuksia, joiden perusteella tehdään tilanteeseenne sopiva hoitosuunnitelma.
 • Psykologin lahjasoluneuvonta.
 • Sopivan spermanlahjoittajan (ja mahdollisesti myös munasolujenlahjoittajan) valinta.
 • Hoidon aloittaminen sovittuna ajankohtana.
 • Hoidon toteuttaminen.
 • Raskaustesti 2 viikon kuluttua inseminaatiosta tai alkionsiirrosta.

Varaa aika ensikäynnille

Lapsettomuushoitovaihtoehdot naisparille

Tilanteestanne riippuen hoitomuodoksi voi valikoitua keinohedelmöitys (eli inseminaatio), koeputkihedelmöityshoito (eli IVF-hoito) tai lahjamunasoluhoito luovutetuilla siittiöillä (täysdonaatiohoito). Myös alkioadoptio on mahdollinen. Voit lukea lisää hoidoista luovutetuilla siittiöillä täältä.

Koska hoidossa käytetään luovutettuja sukusoluja, puhutaan lahjasoluhoidosta. Kaikki lahjoitettuja sukusoluja hoidossaan käyttävät tapaavat ennen hoidon alkua psykologimme lahjasoluneuvonnassa. Lahjasoluneuvonnassa keskustellaan luovutettujen sukusolujen käyttöön liittyvistä psykologisista, oikeudellisista ja eettisistä seikoista.

Inseminaatiossa luovutetut siittiöt ruiskutetaan hoidettavan osapuolen kohtuun ja hedelmöitys tapahtuu näin luonnollisessa ympäristössä. Inseminaatio on edullisuutensa ja helppoutensa vuoksi hoitomuoto, josta yleisimmin lähdetään liikkeelle. Aina inseminaatio ei kuitenkaan ole mahdollinen ja IVF-hoito saattaa olla sitä parempi vaihtoehto. Voit lukea lisää inseminaatiohoidosta täältä.

IVF-hoito on inseminaatiohoitoa hintavampi, mutta vastaavasti sen hoitotulokset ovat parempia. IVF-hoidossa hoidettavan osapuolen munasarjoja stimuloidaan hormonipistoksilla useampien munasolujen kypsyttämiseksi, munasolut kerätään ja hedelmöitetään luovutetulla spermalla. Aikaansaaduista alkioista yksi siirretään hoidettavan osapuolen kohtuun ja mahdolliset muut alkiot pakastetaan myöhempää käyttöä varten. Voit lukea lisää IVF-hoidosta täältä.

Täysdonaatiossa käytetään sekä luovutettuja siittiöitä että luovutettuja munasoluja. Hoidettavan osapuolen kohdun limakalvo valmistetaan tulevaa alkionsiirto varten. Luovutetut sukusolut hedelmöitetään IVF- tai ICSI-hoidolla, aikaansaatu alkio siirretään hoidettavan osapuolen kohtuun ja mahdolliset muut alkiot pakastetaan myöhempää käyttöä varten. Me Ovumia Fertinovassa olemme tehneet lahjamunasoluhoitoja jo yli 20 vuoden ajan. Käytössämme on oma, rekisteröityjen lahjoittajien munasolupankki. Vaihtoehtoisesti täysdonaatiohoito voidaan toteuttaa myös tuoreilla munasoluilla. Lue lisää lahjamunasoluhoidosta täältä.

Lämpimästi tervetuloa!

Varaa aika ensikäynnille Lue lisää blogistamme