Lue tiedote koronaviruksesta ›

Keinohedelmöitys

– Hoidot lahjoitetuilla siittiöillä

Miksi Ovumia Fertinova?

 • Ei jonotusaikaa! Meille pääset hoitoon nopeasti!
 • Yli 25 vuoden kokemus hoidoista lahjoitetuilla siittiöillä.
 • Laadukkaat laboratoriot ja hyvät tulokset.
 • Oma rekisteröityjen lahjoittajien spermapankki.
 • Mahdollisuus tilata rekisteröityjen lahjoittajien spermaa myös European Sperm Bankista.
 • Hoidot pariskunnille, naispareille ja itsellisille naisille aina 46-vuotiaaksi asti.

Varaa aika ensikäynnille

Suomessa tehdään vuosittain satoja lapsettomuushoitoja lahjoitetuilla sukusoluilla ja erityisesti donorspermalla. Ovumia Fertinovan klinikoilla olemme tehneet hoitoja luovutetuilla siittiöillä jo yli 25 vuoden ajan, joten tiedämme mistä puhumme. Tavoitteenamme on lämmin, luottamusta korostava hoitokokemus. Hoidoista vastaa hoitotiimi, johon kuuluvat lääkärit, laboratorio sekä asiakkaan omahoitaja. Hoitoketju on asiakkaalle helppo, yksinkertainen ja turvallinen. Lahjoitetuilla sukusoluilla tehtävää hoitoa edeltää aina lahjasukusoluneuvonta, eli keskustelu psykologin kanssa hoitoon liittyvistä juridisista, psykologisista ja eettisistä erityiskysymyksistä.

Me Ovumia Fertinovassa ymmärrämme, että lahjoitettuja siittiöitä tarvitaan monista eri syistä. Toivomme sydämestämme, että voimme auttaa teitä saamaan terveen vauvan. Meillä lahjasiittiöhoidot ovat turvallisia ja ammattilaisillemme tuttuja hoitotoimenpiteitä. Mitä tahansa kysymyksiä tai huolenaiheita teillä on, olette aina tervetulleita keskustelemaan hoitovaihtoehdoista kanssamme!

Keskustellaanko heti? Pyydä keskusteluaikaa asiantuntijaltamme. Neuvomme henkilökohtaisesti ja keskustelemme yhdessä, voisiko lahjasiittiöhoito olla perheellenne sopiva hoitomuoto.

Pyydä puhelua

  Ketkä lahjoittavat spermaa?

  Spermanluovuttajamme ovat

  • terveitä, 20-45-vuotiaita suomalaisia tai Suomessa asuvia miehiä.
  • vapaaehtoisia ja Suomessa rekisteröityjä, ei-anonyymeja lahjoittajia.
  • tarkoin valikoituja: kaikille lahjoittajille tehdään sperma-analyysi ja sperman koepakastus. Terveystarkastuksessa ehdokkaat, joilla on perinnöllisiä sairauksia tai tartuntatauteja, suljetaan pois. Kaikki lahjoittajat saavat myös psykologin lahjasoluneuvonnan.
  • tavallisia miehiä, jotka haluavat auttaa tahattomasti lapsettomia.

  Lahjoittajamme ovat terveitä, suomalaisia tai Suomessa asuvia miehiä, joilla on halu auttaa tahattomasti lapsettomia. Usein auttamisen halu on herännyt, koska lahjoittajan lähipiirissä on joku tahattomasti lapseton, joka on käynyt läpi hedelmöityshoitoja. Suomen lain mukaan saamme maksaa lahjoittajille pienen korvauksen, mutta suurin motiivi lahjoittamiseen on kuitenkin puhdas auttamisen halu. Kaikille lahjoittajakandidaateille tehdään sperma-analyysi ja sperman koepakastus. Lahjoittajiksi hyväksytään vain miehet, joiden sperma on laadultaan hyvää ja kestää myös koepakastuksen.

  Suomessa lahjoittajat ovat rekisteröityjä ja non-anonyymeja. Tämä tarkoittaa sitä, että lahjasoluhoidon avulla alkunsa saaneella, on 18 vuotta täytettyään oikeus saada tietää lahjoittajan henkilöllisyys niin halutessaan. Nämä tiedot annetaan vain henkilölle itselleen. Lahjasoluja vastaanottaneille voidaan lain mukaan kertoa vain lahjoittajan etninen alkuperä, pituus sekä silmien ja hiusten väri. Nämä ovat myös asioita, joista voit esittää toiveita. Donor-koordinaattorimme etsii parhaan mahdollisen lahjoittajan esittämiesi toiveiden pohjalta. Suomessa saman luovuttajan sukusoluilla saa syntyä lapsia korkeintaan viiteen eri perheeseen. (Laki hedelmöityshoidoista)

  Voimme tarvittaessa tilata siittiöitä myös yhteistyöspermapankistamme European Sperm Bankista. Myös tällöin lahjoittajan hen­ki­lö­tie­dot rekis­te­röi­dään Suo­men lain mukai­ses­ti, jotta hoidosta myöhemmin syntyvällä lapsella on 18 vuotta täytettyään mahdollisuus selvittää biologinen alkuperänsä.

  Varaa ensikäyntiaika

  Keinohedelmöitys vai koeputkihedelmöitys?

  Keinohedelmöitys eli inseminaatio otetaan käyttöön usein ensimmäisenä lapsettomuuden hoitomuotona miehestä johtuvassa tai selittämättömässä lapsettomuudessa. Se on hoitomuoto, jolla aloitetaan usein myös itsellisten naisten ja naisparien hoidot. Hoidon tulokseen vaikuttavat erityisesti naisen ikä, siemennesteen laatu sekä inseminaation ajoituksen onnistuminen.

  Raskauden alkamisen todennäköisyys on inseminaatiohoidoissa noin 10–15 % yritystä kohden ja suurin osa raskauksista alkaa ensimmäisen 3–4 hoitokerran aikana. Voit lukea lisää inseminaatiohoidosta täältä.

  Koeputkihedelmöitys- eli IVF-hoidoissa tulokset ovat huomattavasti paremmat kuin inseminaatiohoidoissa (noin 30-40 % yritystä kohden). Koeputkihedelmöityshoito onkin tehokas apu monista eri syistä johtuvaan lapsettomuuteen. Tämän vuoksi IVF-hoitoon siirrytään usein suhteellisen nopeasti jo muutaman inseminaatioyrityksen jälkeen. Päätös tehdään aina yhdessä lääkärin kanssa keskustellen ja potilaan toiveet huomioiden. Voit lukea lisää IVF-hoidoista täältä.

  Varaa aika ensikäynnille

  Kysy lisää klinikoiltamme!

  Ovumia Fertinova Helsinki
  020 747 9314
  info.helsinki@ovumia.fi

  Ovumia Fertinova Tampere
  020 747 9310
  info@ovumia.fi

  Ovumia Fertinova Jyväskylä
  020 747 9313
  info.jyvaskyla@ovumia.fi

  Lue lisää blogistamme ›