• fi
  • sv
  • en
  • de

Lahjamunasolu­hoito – hoidot lahjoitetuilla munasoluilla ja alkioilla

Varaa aika

Joskus raskaus omilla sukusoluilla ei ole mahdollinen ja silloin sukusoluluovuttajan antama lahjoitus on elämän kokoinen lahja. Ovumia on alan edelläkävijä. Teemme vuosittain valtaosan Suomen lahjamunasoluhoidoista ja pidämme hyvää huolta myös lahjoittajista.

Suomessa tehdään vuosittain satoja lapsettomuushoitoja luovutetuilla sukusoluilla, eli lahjamunasoluilla. Ovumian klinikoilla tehdään yli 70 % Suomessa tehtävistä lahjamunasoluhoidoista (ivf, in vitro). Tavoitteenamme on lämmin, luottamusta korostava hoitokokemus asiakkaalle sekä lahjoittajalle. Hoidoista vastaavaan tiimiin kuuluvat lääkärit, biologit ja hoitajat. Hoitoketju on asiakkaalle helppo, yksinkertainen ja nopea.

Ovumiassa pääset lahjamunasoluhoitoon nopeasti ja asiakkaan toiveita kuunnellen. Tukenasi on alan ammattilaisista koostuva hoitohenkilökuntamme, jolla on pitkä kokemus lahjasukusoluhoidoista. Mikäli teillä herää kysymyksiä tai huolenaiheita, olette aina tervetulleita keskustelemaan hoidovaihtoehdoista kanssamme!

Varaa aika ensikäynnille

Ketkä lahjoittavat munasoluja?

Munasoluluovuttajamme ovat

 • Terveitä, 20-35-vuotiaita naisia
 • Vapaaehtoisia, Suomessa rekisteröityjä lahjoittajia
 • Kaikki lahjoittajamme saavat lahjasoluneuvonnan ennen lahjoituspäätöksen tekemistä.
 • Sydämellään mukana ja iloisia voidessaan auttaa

Lahjoittajamme ovat nuoria, suomalaisia naisia, joilla on usein lähipiirissään joku tahattomasti lapseton, joka on käynyt läpi hedelmöityshoitoja. Hyvin tavallista on, että lahjoittajaksi päädytään oman, munasoluja lahjoittaneen, ystävän suosituksesta.

Lahjoittajat käyvät läpi hormonistimulaation, jonka tarkoituksena on saada riittävästi hyvälaatuisia munasoluja hoitoa varten vaarantamatta kuitenkaan lahjoittajan terveyttä. Suomen lain mukaan saamme maksaa lahjoittajille pienen korvauksen, mutta suurin motiivi lahjoittamiseen on kuitenkin puhdas auttamisen halu. Pidämme lahjoittajistamme hyvää huolta ja sen vuoksi moni haluaa lahjoittaa meillä myös uudelleen.

Suomessa lahjoittajat ovat rekisteröityjä ja non-anonyymeja. Tämä tarkoittaa sitä, että lahjasoluhoidon avulla alkunsa saaneella on 18 vuotta täytettyään oikeus saada tietää lahjoittajan henkilöllisyys niin halutessaan. Nämä tiedot annetaan vain lapselle itselleen. Lahjamunasoluja vastaanottaneille voidaan lain mukaan kertoa vain lahjoittajan etninen alkuperä, pituus sekä silmien ja hiusten väri. Donor-koordinaattorimme valitsee sinulle parhaan mahdollisen lahjoittajan. Luovutettuja sukusoluja voi käyttää  15 vuotta niiden pakastuspäivästä.
Lahjasoluhoidoissa noudatetaan voimassa olevaa hedelmöityshoitolakia.

Hoidot lahjoitetuilla ja pakastetuilla alkioilla

Lahja-alkioita on tarjolla rajallinen määrä, ja niitä luovuttavat pariskunnat, jotka ovat jo saaneet lapsettomuushoidoista toivomansa määrän lapsia. He haluavat lahjoittaa pakasteeseen jääneet alkionsa muiden lapsettomuudesta kärsivien hoitoihin. Alkioita lahjoittavat parit käyvät lääkärintarkastuksessa ja tapaavat myös psykologin, joka selvittää heille asiaan liittyvät psyykkiset ja eettiset näkökulmat. Heiltä tutkitaan myös peruskromosomisto ja infektiotaudit verikokein.

Lisätietoa aiheesta:
Lahjamunasoluhoidon hinta
Lahjamunasoluhoito: kokemuksia
Lahjamunasoluhoito: onnistumisprosentti

Miksi Ovumia?

 • Yli 25 vuoden kokemus lahjamunasoluhoidoista.
 • Ei jonoa hoitoon.
 • Hyvät tulokset: yli 60 % potilaista tulee raskaaksi ensimmäisellä hoitokerralla.
 • Käytettävissä sekä tuoreita että pakastettuja lahjamunasoluja (oma munasolupankki, The Finnish Egg Bank).
 • Rekisteröidyt, ei-anonyymit lahjoittajat.
 • Laadukas palvelu: henkilökohtainen potilaskoordinaattorisi opastaa sinua koko prosessin ajan.
 • Mahdollisuus tehdä PGT-analyysi myös lahjasoluhoidossa.
 • Kilpailukykyiset hinnat.

Varaa aika ensikäynnille

Katso myös

Meistä sanottua

“Suosittelisimme klinikkaanne toisille pareille, koska teiltä saamamme hoito, ohjaus ja tuki on ollut ensiluokkaista ja yhteydenpito helppoa, nopeaa ja lämminhenkistä.”

“Saimme teiltä erittäin hyvää ja ystävällistä palvelua sekä henkistä tukea. Tällainen hoito ei ole mikään helppo juttu, mutta koimme, että saimme teiltä myös henkistä tukea koko hoidon ajan.”

“Kyselimme lahjamunasoluhoidosta muiltakin klinikoilta, mutta olisimme joutuneet jonottamaan hoitoon pääsyä. Teille saimme nopeasti ajan ensikäynnille ja asiat etenivät siitä vauhdilla. Sopiva munasolujenlahjoittaja löytyi nopeasti ja parin kuukauden kuluttua ensikäynnistä tehtiin jo alkionsiirto. Sen tulosta odotellaan nyt syntyväksi reilun kuukauden kuluttua. Kiitos Ovumia!”

“Hoito ei vielä ensimmäisellä kerralla tuottanut toivottua lopputulosta, mutta olemme hyvin tyytyväisiä teiltä saamaamme hoitoon ja asiakaspalveluun. Erityiskiitokset lämpimästä ja huomaavaisesta kanssakäymisestä koko prosessin ajan.”

“Meille tuli tunne, että tilanteemme huomioitiin kokonaisvaltaisesti ja ratkaisuvaihtoehtoja tarjottiin meidän etumme mukaisesti eikä “business edellä.” Lopputuloksena meillä on nyt kolmihenkinen perhe ja pakkasessa vielä kaksi kaunista alkiota, joista tyttäremme ehkä vielä jonain päivänä saa sisaruksen.”

“Henkilökunta on erittäin ystävällistä, avuliasta, tehokasta, luotettavaa ja vastausajat ovat todella nopeita. Meille välittyi tunne, että te todella arvostatte munasolujen luovuttajia ja pidätte heistä hyvää huolta. Tämä on meille todella tärkeää.”

“Olemme erittäin tyytyväisiä saamaamme palveluun ja hoidon lopputulokseen Ovumiassa: meillä on nyt suloinen, pieni tyttö. Kiitos munasolujen lahjoittaja, kiitos Ovumia!”

Asian­tuntijamme

Heli
Lyytinen

Vastaava lääkäri Helsinki, LT, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, lisääntymislääketieteen lisäkoulutus
Helsinki

  

Mari
Sälevaara

LT, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri
Helsinki

    

Paula
Kuivasaari-Pirinen

Vastaava lääkäri, Kuopio, LT, naistentautien ja synnytysten sekä lisääntymislääketieteen erikoislääkäri
Kuopio

  

Päivi
Joki-Korpela

LT, naistentautien ja synnytysten sekä lisääntymislääketieteen erikoislääkäri
Helsinki

  

Kati
Pentti

Vastaava lääkäri Tampere, LT, naistentautien ja synnytysten sekä lisääntymislääketieteen erikoislääkäri
Tampere

   

Candido
Tomás

Kehitysjohtaja Tampere, LT, naistentautien ja synnytysten sekä gynekologisen endokrinologian erikoislääkäri
Tampere

    

Anna
Kivijärvi

Vastaava lääkäri Jyväskylä, LL, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri
Jyväskylä

  

Johanna
Aaltonen

LT, naistentautien ja synnytysten sekä lisääntymislääketieteen erikoislääkäri
Tampere

  

Hanna
de
Ruyter

LL, Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri,
Helsinki

  

Jarna
Moilanen

Konsernin hallintolääkäri, LT, MBA, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, lisääntymislääketieteen lisäkoulutus
Helsinki

    

Isto
Uusi-Erkkilä

LL, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri
Helsinki