Lue tiedote koronaviruksesta ›

Lahjamunasoluhoito

Hoidot lahjoitetuilla munasoluilla ja alkioilla, munasolulahjoitushoito

Miksi Ovumia Fertinova?

 • Yli 25 vuoden kokemus lahjamunasoluhoidoista
 • Ei jonoa hoitoon!
 • Hyvät tulokset: yli 60 % potilaista tulee raskaaksi ensimmäisellä hoitokerralla
 • Käytettävissä sekä tuoreita että pakastettuja lahjamunasoluja (oma munasolupankki, The Finnish Egg Bank)
 • Rekisteröidyt, ei-anonyymit lahjoittajat
 • Laadukas palvelu: henkilökohtainen potilaskoordinaattorisi opastaa sinua koko prosessin ajan
 • Mahdollisuus tehdä PGT-analyysi myös lahjasoluhoidossa (Lue lisää ›)
 • Kilpailukykyiset hinnat (Hinnasto ›)

Varaa aika ensikäynnille

Kysy lisää lahjamunasoluhoidoista:

Päivi Virta

Ovumia Fertinova Tampere
Päivi Virta
paivi.virta@ovumia.fi
0400 627 507
fi sv en

Hanna Paju

Ovumia Fertinova Jyväskylä
Hanna Paju
hanna.paju@ovumia.fi
020 747 9313
fi en

Eeva-Liisa Sirviö

Ovumia Fertinova Helsinki
Eeva-Liisa Sirviö
eeva-liisa.sirvio@ovumia.fi
020 747 9314
fi sv en

Lahjamunasoluhoidot Ovumia Fertinovassa

Suomessa tehdään vuosittain satoja lapsettomuushoitoja luovutetuilla sukusoluilla, eli lahjamunasoluilla. Ovumia Fertinova klinikoilla tehdään yli 70 % Suomessa tehtävistä lahjamunasoluhoidoista (ivf, in vitro). Tavoitteenamme on lämmin, luottamusta korostava hoitokokemus niin asiakkaalle kuin munasolujenlahjoittajallekin. Hoidoista vastaa hoitotiimi, johon kuuluvat lääkärit, biologit sekä asiakkaan omahoitaja. Hoitoketju on asiakkaalle helppo, yksinkertainen ja nopea.

Meillä Ovumia Fertinovassa lahjamunasoluhoito on turvallinen ja ammattilaisillemme tuttu hoitotoimenpide. Mitä tahansa kysymyksiä tai huolenaiheita teillä on, olette aina tervetulleita keskustelemaan hoitovaihtoehdoista kanssamme! Keskustellaanko heti? Pyydä keskusteluaikaa asiantuntijaltamme. Neuvomme henkilökohtaisesti ja keskustelemme yhdessä, voisiko munasolulahjoitushoito olla perheellenne sopiva hoitomuoto.

Pyydä puhelua

  Ketkä lahjoittavat munasoluja?

  Munasoluluovuttajamme ovat

  • Terveitä, 20-35-vuotiaita suomalaisia naisia
  • Vapaaehtoisia, Suomessa rekisteröityjä, ei-anonyymeja lahjoittajia
  • Tarkoin valikoituja. Terveystarkastuksessa ehdokkaat, joilla on matala munasarjareservi tai tiedossa olevia perinnöllisiä sairauksia, karsitaan. Kaikki lahjoittajamme saavat lahjasoluneuvonnan ennen lahjoituspäätöksen tekemistä.
  • Sydämellään mukana ja iloisia voidessaan auttaa. Lue lisää lahjoittajien kokemuksista täältä.

  Lahjoittajamme ovat nuoria, suomalaisia naisia, joilla on usein lähipiirissään joku tahattomasti lapseton, joka on käynyt läpi hedelmöityshoitoja. Hyvin tavallista on, että lahjoittajaksi päädytään oman, munasoluja lahjoittaneen, ystävän suosituksesta.

  Lahjoittajat käyvät läpi hormonistimulaation, jonka tarkoituksena on saada riittävästi hyvälaatuisia munasoluja hoitoa varten vaarantamatta kuitenkaan lahjoittajan terveyttä. Suomen lain mukaan saamme maksaa lahjoittajille pienen korvauksen, mutta suurin motiivi lahjoittamiseen on kuitenkin puhdas auttamisen halu.

  Pidämme lahjoittajistamme hyvää huolta ja sen vuoksi moni haluaa lahjoittaa meillä myös uudelleen.

  Suomessa lahjoittajat ovat rekisteröityjä ja non-anonyymeja. Tämä tarkoittaa sitä, että lahjasoluhoidon avulla alkunsa saaneella on 18 vuotta täytettyään oikeus saada tietää lahjoittajan henkilöllisyys niin halutessaan. Nämä tiedot annetaan vain lapselle itselleen. Lahjamunasoluja vastaanottaneille voidaan lain mukaan kertoa vain lahjoittajan etninen alkuperä, pituus sekä silmien ja hiusten väri. Donor-koordinaattorimme valitsee sinulle parhaan mahdollisen lahjoittajan.


  Munasolulahjoitus ja hedelmöityshoidot - Lahjoittajan tarina

  Munasolulahjoitus ja hedelmöityshoidot – Lahjoittajan tarina


   

  Munasolulahjoittajien kokemuksia

  “Ensimmäinen luovutus takana. Kokemus oli todella positiivinen: kivuton, helppo ja upea henkilökunta tuki koko ajan. Toivon suuresti, että vastaanottaja saa nyt apua ja ihanan, terveen lapsen. Kiitos Ovumia Fertinovan henkilökunta: teitte olostani välitetyn ja arvostetun, sekä teitte aivan mahtavaa työtä.”

  “Klinikalle on mukava ja helppo tulla, ilmapiiri on rento ja kaikkiin kysymyksiin on aina saanut vastauksen. Toivottavasti luovuttamistani munasoluista on jollekin iso ilo ja kuulen iloisia vauvauutisia myöhemmin. Sitä odotellessa, jatkakaa teidän upeaa työtänne. Kiitos.”

  “Ensimmäinen luovutuskerta takana, eikä jää viimeiseksi! Iso kiitos henkilökunnalle neuvoista ja huolenpidosta. Olette ihania!”

  “Toista kertaa täällä. Henkilökunta yhtä ihana kuin viimeksikin. Äitiys on niin suuri juttu, että jos voin jotain toista auttaa sen kokemaan, niin haluan auttaa.”

  “Kiitos ihanalle henkilökunnalle, kun teitte kokemuksesta turvallisen ja miellyttävän. Toivottavasti tästä koituu jollekin vielä suuri ilo.”

  “Toinen luovutuskerta meni paremmin kuin eka, ja tulen mielelläni uudelleen! Ihanan henkilökunnan ammattitaitoon voi luottaa rauhallisin mielin.”

  Lahja-alkiohoidot, hoidot pakastetuilla alkioilla

  Lahja-alkioita on tarjolla rajallinen määrä ja niitä ovat lahjoittaneet pariskunnat, jotka ovat itse käyneet läpi lapsettomuushoitoja ja lopulta saaneet perheeseensä toivomansa määrän lapsia. Lapsettomuushoitojen jälkeen heille on jäänyt pakastettuja alkioita, jotka he toivovat voivansa lahjoittaa muiden lapsettomuudesta kärsivien hoitoihin. Alkioita lahjoittavat parit tapaavat lääkärin, joka tekee heille terveystarkastuksen. Parit tapaavat myös psykologin, joka käy lahjoittajien kanssa läpi päätöksentekoon liittyvät psyykkiset ja eettiset näkökulmat. Heiltä tutkitaan myös peruskromosomisto ja infektiotaudit verikokein.

  Varaa aika ensikäynnille!

  Lue lisää blogistamme ›

  Lisätietoa aiheesta: