Suomessa tehdään vuosittain satoja lapsettomuushoitoja luovutetuilla sukusoluilla, eli lahjamunasoluilla. Ovumia Fertinova klinikoilla tehdään yli 70 % Suomessa tehtävistä lahjamunasoluhoidoista (ivf, in vitro). Tavoitteenamme on lämmin, luottamusta korostava hoitokokemus niin asiakkaalle kuin munasolujenlahjoittajallekin. Hoidoista vastaa hoitotiimi, johon kuuluvat lääkärit, biologit sekä asiakkaan omahoitaja. Hoitoketju on asiakkaalle helppo, yksinkertainen ja nopea.
Meillä Ovumia Fertinovassa lahjamunasoluhoito on turvallinen ja ammattilaisillemme tuttu hoitotoimenpide. Mitä tahansa kysymyksiä tai huolenaiheita teillä on, olette aina tervetulleita keskustelemaan hoitovaihtoehdoista kanssamme! Keskustellaanko heti? Pyydä keskusteluaikaa asiantuntijaltamme. Neuvomme henkilökohtaisesti ja keskustelemme yhdessä, voisiko munasolulahjoitushoito olla perheellenne sopiva hoitomuoto.
Vapaaehtoisia, Suomessa rekisteröityjä, ei-anonyymeja lahjoittajia
Tarkoin valikoituja. Terveystarkastuksessa ehdokkaat, joilla on matala munasarjareservi tai tiedossa olevia perinnöllisiä sairauksia, karsitaan. Kaikki lahjoittajamme saavat lahjasoluneuvonnan ennen lahjoituspäätöksen tekemistä.
Sydämellään mukana ja iloisia voidessaan auttaa. Lue lisää lahjoittajien kokemuksista täältä.
Lahjoittajamme ovat nuoria, suomalaisia naisia, joilla on usein lähipiirissään joku tahattomasti lapseton, joka on käynyt läpi hedelmöityshoitoja. Hyvin tavallista on, että lahjoittajaksi päädytään oman, munasoluja lahjoittaneen, ystävän suosituksesta.
Lahjoittajat käyvät läpi hormonistimulaation, jonka tarkoituksena on saada riittävästi hyvälaatuisia munasoluja hoitoa varten vaarantamatta kuitenkaan lahjoittajan terveyttä. Suomen lain mukaan saamme maksaa lahjoittajille pienen korvauksen, mutta suurin motiivi lahjoittamiseen on kuitenkin puhdas auttamisen halu.
Pidämme lahjoittajistamme hyvää huolta ja sen vuoksi moni haluaa lahjoittaa meillä myös uudelleen.
Suomessa lahjoittajat ovat rekisteröityjä ja non-anonyymeja. Tämä tarkoittaa sitä, että lahjasoluhoidon avulla alkunsa saaneella on 18 vuotta täytettyään oikeus saada tietää lahjoittajan henkilöllisyys niin halutessaan. Nämä tiedot annetaan vain lapselle itselleen. Lahjamunasoluja vastaanottaneille voidaan lain mukaan kertoa vain lahjoittajan etninen alkuperä, pituus sekä silmien ja hiusten väri. Donor-koordinaattorimme valitsee sinulle parhaan mahdollisen lahjoittajan.
Munasolulahjoitus ja hedelmöityshoidot – Lahjoittajan tarina
Munasolulahjoittajien kokemuksia
“Ensimmäinen luovutus takana. Kokemus oli todella positiivinen: kivuton, helppo ja upea henkilökunta tuki koko ajan. Toivon suuresti, että vastaanottaja saa nyt apua ja ihanan, terveen lapsen. Kiitos Ovumia Fertinovan henkilökunta: teitte olostani välitetyn ja arvostetun, sekä teitte aivan mahtavaa työtä.”
“Klinikalle on mukava ja helppo tulla, ilmapiiri on rento ja kaikkiin kysymyksiin on aina saanut vastauksen. Toivottavasti luovuttamistani munasoluista on jollekin iso ilo ja kuulen iloisia vauvauutisia myöhemmin. Sitä odotellessa, jatkakaa teidän upeaa työtänne. Kiitos.”
“Ensimmäinen luovutuskerta takana, eikä jää viimeiseksi! Iso kiitos henkilökunnalle neuvoista ja huolenpidosta. Olette ihania!”
“Toista kertaa täällä. Henkilökunta yhtä ihana kuin viimeksikin. Äitiys on niin suuri juttu, että jos voin jotain toista auttaa sen kokemaan, niin haluan auttaa.”
“Kiitos ihanalle henkilökunnalle, kun teitte kokemuksesta turvallisen ja miellyttävän. Toivottavasti tästä koituu jollekin vielä suuri ilo.”
“Toinen luovutuskerta meni paremmin kuin eka, ja tulen mielelläni uudelleen! Ihanan henkilökunnan ammattitaitoon voi luottaa rauhallisin mielin.”
Lahja-alkiohoidot, hoidot pakastetuilla alkioilla
Lahja-alkioita on tarjolla rajallinen määrä ja niitä ovat lahjoittaneet pariskunnat, jotka ovat itse käyneet läpi lapsettomuushoitoja ja lopulta saaneet perheeseensä toivomansa määrän lapsia. Lapsettomuushoitojen jälkeen heille on jäänyt pakastettuja alkioita, jotka he toivovat voivansa lahjoittaa muiden lapsettomuudesta kärsivien hoitoihin. Alkioita lahjoittavat parit tapaavat lääkärin, joka tekee heille terveystarkastuksen. Parit tapaavat myös psykologin, joka käy lahjoittajien kanssa läpi päätöksentekoon liittyvät psyykkiset ja eettiset näkökulmat. Heiltä tutkitaan myös peruskromosomisto ja infektiotaudit verikokein.