Lue tiedote koronaviruksesta ›

Hedelmöityshoidot yksin – hoidot itsellisille naisille

Miksi Ovumia Fertinova?

 • Ei jonotusaikaa! Meille pääset hoitoon nopeasti!
 • Yli 25 vuoden kokemus lapsettomuushoidoista itsellisille naisille.
 • Hoidot luovutetuilla siittiöillä ja tarvittaessa myös munasoluilla (täysdonaatio).
 • Laadukkaat laboratoriot ja hyvät tulokset.
 • Oma rekisteröityjen lahjoittajien spermapankki ja munasolupankki.
 • Mahdollisuus tilata rekisteröityjen lahjoittajien spermaa myös European Sperm Bankista.
 • Hoidot itsellisille naisille aina 46-vuotiaaksi asti.

Varaa aika ensikäynnille

Lapsettomuushoidot yksin?

Meille Ovumia Fertinovaan olet tervetullut lapsettomuushoitoon myös yksin. Lähetettä tai aiempia tutkimuksia ei tarvita, pelkkä ajanvaraus lääkärin ensikäynnille riittää. Tullessasi hedelmöityshoitoon yksin tarvitset hoidossasi luonnollisesti luovutettuja sukusoluja. Tällöin puhutaan lahjasoluhoidosta. Ennen suunnitellun lahjasukusoluhoidon toteuttamista tapaat psykologimme lahjasoluneuvonnassa. Tapaamisessa keskustellaan lahjasoluhoitoon liittyvistä oikeudellisista, eettisistä ja psykologisista asioista.

Sopiva hoitomuoto valitaan ensikäynnillä lääkärinvastaanotolla. Hoitovaihtoehdoista yleisin on inseminaatio eli keinohedelmöitys, jolla yleensä lähdetään ensimmäisenä liikkeelle. Inseminaatiossa siemennestenäytteestä erotellut parhaat, liikkuvat siittiöt viedään ohuella katetrilla naisen kohtuonteloon ovulaation ajankohtana ja hedelmöittyminen tapahtuu naisen elimistössä.

Joskus oikea hoitomuoto voi olla koeputkihedelmöityshoito eli IVF. Koeputkihedelmöityksessä naiselta kerätyt munasolut ja miehen siemennesteestä erotellut siittiöt asetetaan yhteiselle viljelymaljalle ja hedelmöittyminen tapahtuu siinä. Aikaansaaduista alkioista yksi siirretään kohtuun ja toiset pakastetaan mahdollista myöhempää käyttöä varten.

Oli hoitomuoto kumpi tahansa, hoidossa käytetään luovutettuja siittiöitä. Ovumia Fertinovalla on oma, rekisteröityjen lahjoittajien spermapankki, jossa on saatavilla suomalaisten lahjoittajien spermaa. Spermanluovuttajamme ovat terveitä, 20-45-vuotiaita suomalaisia (tai Suomessa asuvia) miehiä, jotka haluavat auttaa tahattomasti lapsettomia saamaan lapsen. Vaihtoehtoisesti voimme tilata spermaa hoitoasi varten myös European Sperm Bankista. Voit lukea lisää spermanluovuttajan valinnasta sekä hoidoista luovutetuilla siittiöillä täältä.

Joskus ainoa hoitovaihtoehto voi olla niin sanottu täysdonaatiohoito, jossa käytetään sekä luovutettuja siittiöitä, että luovutettuja munasoluja. Hoito voidaan toteuttaa joko tuoreilla munasoluilla tai pakastetuilla munasoluilla munasolupankistamme. Munasoluluovuttajamme ovat terveitä, 20-35-vuotiaita suomalaisia naisia, joilla on vilpitön halu auttaa tahattomasti lapsettomia. Voit lukea lisää lahjamunasoluhoidosta ja sopivan lahjoittajan valinnasta täältä.

Varaa aika ensikäynnille

Itsellisen naisen hoitopolku Ovumia Fertinovassa

 • Ensikäyntiajanvaraus nettiajanvarauksemme kautta tai puhelimitse.
 • Lääkärin ensikäynti: kartoitetaan tilannettasi, tehdään gynekologinen ultraäänitutkimus. Lääkäri määrää verikokeita tai muita tutkimuksia, joiden perusteella tehdään tilanteeseesi sopiva hoitosuunnitelma.
 • Psykologin lahjasoluneuvonta.
 • Sopivan spermanlahjoittajan (ja mahdollisesti myös munasolujenlahjoittajan) valinta.
 • Hoidon aloittaminen sovittuna ajankohtana.
 • Hoidon toteuttaminen.
 • Raskaustesti 2 viikon kuluttua inseminaatiosta tai alkionsiirrosta.

Lämpimästi tervetuloa!

Varaa aika ensikäynnille Lue lisää blogistamme