• fi
    • en

Hedelmöityshoitojen onnistumisprosentit

Raskauden alkamiseen ja sen synnytykseen etenemiseen vaikuttavat hyvin monet osatekijät. Vaikka oma ennusteesi poikkeaisi keskimääräisestä, ota rohkeasti yhteyttä Ovumiaan. Useimmiten löydämme keinon auttaa onnistumisessa.

Ovumian hoitotulokset ovat erinomaiset.

Raskauden alkamiseen vaikuttaa moni tekijä, etenkin naisen ikä. Vuonna 2021 Ovumian Suomen klinikoissa alle 40-vuotiaille naisille tehdyissä koeputkihedelmöityshoidoissa alkoi raskaus 45 prosentissa yhden alkion tuoresiirroista, ja synnytykseen johti n. 30%. Synnytystuloksemme ovat paremmat kuin vertailuluvut Suomessa (THL) ja USA:ssa (SART).

Ovumian lahjamunasoluhoitojen tulokset ovat erinomaiset: yhdestä yhden alkion tuoresiirroista alkoi raskaus 73%:lle ja lapsen sai 52%. Tuloksemme on Suomen tuloksia paremmat, ja selkeästi USA:n ja Ison-Britannian tuloksia paremmat. Ovumiassa tehdään valtaosa Suomen munasolulahjoitushoidoista, joten Suomen luvut ovatkin siksi lähellä meidän lukujamme.

Ovumian vuoden 2021 raskaus- ja synnytystulokset

Vastaavan vertailuaineiston vuoden 2021 synnytysprosentti

27% THL, Suomi
27% SART, USA
35% HFEA, Iso-Britannia

Vastaavan vertailuaineiston vuoden 2021 synnytysprosentti

49% THL, Suomi
41% SART, USA
34% HFEA, Iso-Britannia

Ylläolevat ovat vain yhden alkionsiirron tuloksia. Usein yhdestä hoidosta saadaan useampi kuin yksi alkio, ja jollei raskaus ala ensimmäisestä siirrosta, jatketaan hoitoja pakastettujen alkioiden siirroilla. Näin raskausmahdollisuudet yhtä munasolunkeräystä tai lahjamunasoluhoitoa kohden kertautuvat. Lisäksi hoitoja voidaan toistaa.

Jokaisen potilaan onnistumistodennäköisyys on yksilöllinen. Parhaan arvion juuri Sinun onnistumistodennäköisyydestäsi ja Sinulle sopivimmasta hoitomenetelmästä voi Ovumian lääkäri antaa vastaanotollaan.

Lämpimästi tervetuloa!

Soita ja varaa aika Ovumiaan:

Ovumia Helsinki 020 747 9314
Ovumia Tampere 020 747 9310
Ovumia Jyväskylä 020 747 9313
Ovumia Kuopio 017 263 1700

Nettiajanvaraus ›