• fi
    • en

Hedelmöityshoito hinta

Varaa aika

Hedelmöityshoidon hintaan vaikuttaa merkittävästi valittu hoitomenetelmä. Hinta koostuu aina hoitoprosessissa tarvittavien ammattilaisten (lääkärit, embryologit, IVF-hoitajat, potilaskoordinaattorit) hoitoon käyttämästä ajasta sekä hoidossa käytetyistä laboratoriotarvikkeista ja erityisvälineistä. On helppo ymmärtää, että mitä enemmän työtä ammattilaisilta vaaditaan, sitä arvokkaammasta hoidosta on kyse. Siten esimerkiksi inseminaatiohoito on huomattavasti edullisempi, kuin hedelmöityshoito luovutetuilla munasoluilla.

Hinnastoomme pääset tutustumaan tästä.

Tiesithän, että lääkärin vastaanottopalkkiosta sekä useimmista tutkimuksista ja toimenpiteistä on mahdollista anoa korvausta Kelalta? Korvauksen perusteita ovat mm. sairausvakuutuskorvauksen yleisten periaatteiden täyttyminen sekä alle 43 vuoden ikä. Pääsääntöisesti Kela korvaa kolme koeputki- ja/tai mikrohedelmöityshoitoa. Tarvittaessa hoitava lääkäri kirjoittaa korvaushakemuksen ratkaisemista varten maksullisen lausunnon. Varsinaisessa hinnastossa on lueteltu myös kustakin hoidosta ja käynnistä maksettava Kela-korvauksen jälkeinen omavastuuosuus.

Varaa aika ensikäynnille

Huomioithan, että hinnasto on osittain ohjeellinen tarvittavien käyntien ja toimenpiteiden vaihdellessa yksilöllisten tarpeiden mukaan. Hoitojen hinnat eivät sisällä lääkekustannuksia ja hintoihin lisätään toimistomaksu.