• fi
    • sv

Maksuton hedelmällisyys-neuvonta

Hoitajan antama maksuton hedelmällisyysneuvonta on tarkoitettu kaikille hedelmällisyydestään kiinnostuneille naisille ja miehille. Ikärajaa neuvonnalle ei ole, eikä raskaustoiveen tarvitse olla ajankohtainen, vaan omaa hedelmällisyyttä voi käydä arvioituttamassa koska tahansa.

Maksuton, hoitajan antama hedelmällisyysneuvonta

Keskustelemassa voi käydä vaikka sopivaa puolisoa ei olisi vielä löytynyt tai ajatuksissa olisi lapsen saaminen itsellisenä naisena. Hedelmällisyysneuvonta auttaa myös, jos on kiinnostunut omien sukusolujen pakastamisesta myöhempää käyttöä varten. Hedelmällisyysneuvonta on erittäin tärkeää, kun raskautta ryhdytään yrittämään naisen ollessa yli 35 vuotta. Neuvonnan avulla voidaan optimoida raskaaksi tulemisen mahdollisuus ilman hoitoja. Mikäli hoitoja tarvitaan, ne voidaan ajoittaa ennen kuin hedelmällisyys on laskenut liiaksi. Tutkimuksiin kannattaa hakeutua heti, jos nainen on yli 35-vuotias ja raskautta on yritetty 6 kk ajan.

Varaa aika

Neuvonnan tarkoitus

Hoitajan antaman hedelmällisyysneuvonnan tavoitteena on antaa neuvoja ja jakaa tietoa lisääntymisterveydestä. Neuvonta helpottaa raskaaksitulon suunnittelua ja auttaa jo varhaisessa vaiheessa mahdollisista hedelmällisyysongelmista johtuvissa pulmissa. Neuvonnassa voi myös keskustella erilaisista hedelmöityshoitomuodoista.

Neuvonnan toteutus

Vastaanotolla tai etävastaanotolla hoitaja antaa arvion siitä mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomioita, jotta hedelmällisyys säilyisi mahdollisimman hyvänä. Hoitajan kanssa keskustellaan omasta terveydentilasta ja hedelmällisyyteen vaikuttavista tekijöistä – perussairauksista, elintavoista, painosta, ehkäisystä, kuukautiskierrosta, yhdyntöjen ajoittamisesta ym. Keskustelu on aina luottamuksellista.

Hedelmällisyysneuvonta voidaan toteuttaa hoitajan vastaanottona tai puhelinneuvontana, molemmat vastaanottomuodot ovat maksuttomia eivätkä velvoita palveluiden ostoon. Mahdollisista näytteistä (esim. verinäytteet, sukupuolitautitestit, siemennestetutkimus), lääkärin työstä, resepteistä, konsultoinnista tai ultraäänitutkimuksesta veloitetaan hinnaston mukainen hinta. Jatkotutkimuksia ja -palveluita voidaan varata hoitajan kanssa tapaamisen yhteydessä.

Voit varata hedelmällisyysneuvonta-ajan netistä tai puhelimitse suoraan klinikalta.

Neuvontaan voit tulla keskustelemaan luottamuksellisesti hedelmällisyydestä ja raskaustoiveesta. Keskustelu lapsettomuushoitajan kanssa on maksuton.

Varaa aika hedelmällisyysneuvontaan 

Hedelmällisyys