Hedelmällisyyskatsastus

Kun lapsen saamisen mahdollisuus mietityttää, on hedelmällisyyskatsastuksen aika.

Gynekologinen vuositarkastus ja hedelmällisyyskatsastus

Hedelmällisyyskatsastus korvaa gynekologisen vuositarkastuksen. Hedelmällisyyskatsastukseen kuuluu lääkärin vastaanotto 45-60 min Ovumia Fertinovassa. Vastaanotolla tehdään gynekologinen tutkimus ja ultraäänitutkimus. Tarvittaessa voidaan ottaa PAPA-koe. Mahdolliset laboratoriokokeet sovitaan käynnin yhteydessä. Halutessasi voit tulla vain keskustelemaan lisääntymislääketieteen asiantuntijan kanssa yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa. Hedelmällisyyskatsastuksen yhteydessä kerromme myös uusista mahdollisuuksista hedelmällisyyden säilyttämiseen – kuten ennakoivasta munasolupakastuksesta.

Kuuntele lisää hedelmällisyyskatsastuksestamme nonsensepodin podcastista ›

Mikäli olette jo yrittäneet raskautta yli vuoden ajan, suosittelemme hedelmällisyyskatsastuksen sijasta varaamaan ensikäyntiajan lapsettomuuslääkärimme vastaanotolle.

Varaa aikasi heti! 

HedelmällisyyskatsastusHintaOmavastuu
Erikoislääkärin vastaanotto 45-60 min,
sis. ultraäänitutkimukset
195 €154 €

Hedelmällisyyteen liittyvät kysymykset saattavat askarruttaa mieltä, vaikka raskaustoive ei olisikaan vielä ajankohtainen. Keskustelu lisääntymislääketieteen asiantuntijan kanssa voi silloin rauhoittaa mieltä. Voit tulla käymään, vaikka sinulla olisi vielä ehkäisy käytössä.

Video Thumbnail

Ovumia Hedelmällisyyskatsastus

Hedelmällisyyteen vaikuttavat tekijät

Ihmisen hedelmällisyys on monien tekijöiden summa. Tutkimuksissa on voitu osoittaa erityisesti naisen iän merkitys – tiedämme, että hedelmällisyys alkaa heiketä jo 30 vuoden iässä ja raskauden alkamisen mahdollisuus laskee jyrkemmin 35 ikävuoden jälkeen. Jos raskausyritys alkaa vasta yli 40-vuotiaana, riski jäädä lapsettomaksi on jo iso. Yksilöllinen vaihtelu on kuitenkin suurta. Miehenkin iällä on merkitystä, mutta sen arvioiminen on vaikeampaa. Terveillä elintavoilla on myös suuri merkitys hedelmällisyyden vaalimisessa. Paino-ongelmien, tupakoinnin, runsaan päihteiden käytön tai liiallisen liikunnan tiedetään heikentävän hedelmällisyyttä ja raskaaksi tulemisen mahdollisuutta.

Monet sairaudet ja lääkitykset voivat vaikuttaa hedelmällisyyteen ja vaikeuttaa raskauden alkamista. Tällaisia sairauksia ovat esimerkiksi monirakkulaiset munasarjat, muut kuukautishäiriöt, endometrioosi, monet hormonaaliset sairaudet, aiemmin sairastettu syömishäiriö tai lapsena hoidettu pahanlaatuinen tauti. Miehillä hoidettu kivesten laskeutumattomuus, sairastettu kivestulehdus, kiveskohjut tai hormonivalmisteiden käyttö saattavat vaikuttaa siemennesteen laatuun.

Hedelmällisyyskatsastus

 

Kysy lisää:

Candido Tomás

 

Candido Tomás
LT, naistentautien ja synnytysten sekä gyn. endokrinologian erikoislääkäri, kehitysjohtaja
info@ovumia.fi

Lue lisää blogistamme ›